anuar zain

Penyanyi Anuar Zain yang bakal membuat konsert besar di Stadium Putra Bukit Jalil , yang bertajuk Anuar Zain “Three Decade Of Music , Love And Passion” pada 16 Februari 2013 telah mula menjual tiket konsert pada tanggal 12.12.12 . Tiket konsert yang berharga daripada RM91 , RM141 , RM301 , RM401 , RM601 , RM701 boleh didapati di http://www.ticketcharge.com.my , setiap pembelian tiket 1000 terawal akan mendapat potongan 15% dan akan tamat hngga 19 Disember ini . Tiket VIP ataupun tiket yang lebih murah sedikit boleh menghubungi Anuar Zain Network di 012 464 2030 , atau di facebook.com/anuarzainnetwork .

Anuar Zain “Three Decade Of Music , Love And Passion” adalah sebuah konsert yang berskala besar untuk artis solo tempatan tahun ini , beliau juga akan ditemani dengan lebih 26 pemuzik . Ia sebagai menyambut 30 tahun beliau didalam industri yang telah dibina beliau dengan penuh karisma , vocal yang mempersona serta barisan lagu yang popular pasti akan mengimbas kenangan sejak beliau mula-mula melangkah masuk sebagai penyanyi dan seterusnya menaikkan nama beliau.

Konsert ini akan melihatkan usaha Anuar Zain yang penuh bervisi khas untuk peminat-peminat setia beliau , yang kebanyakkan diketahui setia bersama Anuar Zain semenjak awal lagi . Ia akan menjadi penunjuk aras dalam kerjaya professional beliau dan mempersonakan penonton dan peminat didalam konsert ini.

Anuar pajak bas

PAJAK bas, bukti Anuar Zain sayang peminat. Demi menghargai kasih sayang peminat setianya, pelantun Ajari Aku itu sanggup menyediakan pengangkutan bas pergi balik semasa konsert sambutan 30 tahun beliau dalam industri muzik.

Perjalanan ini bukan saja mengujakan bagi peminat-peminat yang berada di luar Kuala Lumpur, malah ia juga bukti keprihatinan dan sensitiviti Anuar kepada penyokong tegarnya.

“Bagi mengelakkan penonton luar Kuala Lumpur dibeban dengan kos penginapan, pihak pengurusan saya memperkenalkan pakej khas di mana peminat boleh membeli tiket konsert berserta tiket bas untuk kemudahan mereka menghadiri konsert saya kelak.

“Pakej itu akan dilaksanakan secara berperingkat-peringkat berdasarkan destinasi yang disenaraikan. Jika sambutan yang diterima memberangsangkan sehingga mendesak pihak kami perlu menambah pengangkutan, fasa kedua akan diumumkan kemudian.

“Peminat perlu ke laman rasmi www.facebook.com/3Dekad1Destinasi, untuk mendapatkan informasi lanjut mengenai bagaimana tempahan boleh dilakukan.

“Kami menyediakan pengangkutan untuk perjalanan dua hala (pergi dan balik) lengkap dengan jamuan ringan dan cenderahati,” katanya mengenai fasa pertama pakej itu yang meliputi kawasan Kota Bahru, Jerteh, Kuala Terengganu, Johor Bahru dan Singapura.

Berbalik pada Anuar Zain Tiga Dekad Muzik, Cinta dan Sanubari yang bakal berlangsung pada 16 Februari 2013, di Stadium Putra Bukit Jalil, adalah satu momentum impian beliau dengan sokongan peminatnya selama 30 tahun berkelana dalam arena muzik dan ia menjadi lebih ‘mega’ apabila ia diraikan penuh bermakna bersama semua peminat yang datang seluruh pelusuk negara termasuk Singapura dan Brunei.

Walaupun leka mempersiapkan mental dan fizikal menempuh persembahannya, beliau mengharapkan konsert ini nanti menjadi satu penanda aras bukan saja sebagai ‘momen’ indah tetapi satu peristiwa, kenangan manis dan positif untuk semua tetamu pada malam itu.

“Ia biasa terjadi dalam persembahan saya sebelum ini yang mana ramai antara peminat saya akhirnya menjadi sahabat kerana sering kali bertemu dalam acara persembahan saya dan ada juga yang bertemu jodoh.

“Perkara yang sama inilah saya harapkan berlaku pada konsert saya nanti, bukan sekadar menoktahkan ia sebagai acara nyanyian saja,” katanya.

Anuar yang ditemui di Press Room, Bangsar Shopping Centre, Isnin lalu, turut menjawab isu berkaitan persembahan hari setiausaha yang dikhabarkan tidak akan disertainya lagi tahun depan.

Pun begitu Anuar yang sinonim dengan persembahan Minggu Setiausaha mempunyai sebab mengapa beliau menolak untuk tidak beraksi dalam acara terbabit.

“Rasanya tidak adil kepada peminat jika saya tetap mengambil persembahan Minggu Setiausaha dan dalam masa yang sama saya merencanakan konsert dua bulan lebih awal daripada acara berkenaan.

“Ia bakal menjadi beban kepada peminat kerana terpaksa melihat persembahan saya secara berturut-turut. Inilah yang istimewanya mengenai peminat saya, ke manapun saya membuat persembahan mereka tidak lokek berbelanja dan sanggup datang.

“Tetapi saya pula memikirkan beban mereka nanti terpaksa melabur wang. Oleh kerana itu, saya putuskan untuk tidak mengadakan persembahan Minggu Setiausaha dan menyeru kepada semua peminat agar sama-sama berkumpul di konsert saya nanti,” katanya.

Berhubung harga tiketnya yang boleh dikategorikan antaranya mahal untuk persembahan artis tempatan, Anuar menyifatkan kadar harga yang ditetapkan bersesuaian dengan kualiti dan persembahan berskala besar.

“You pay peanuts, you get peanuts. Adalah mustahil untuk mendapatkan kualiti dengan harga yang murah. Saya tidak rasa harga yang ditetapkan menakutkan.

“Ia bersesuaian dengan usaha pihak produksi yang terbabit dalam konsert ini untuk memberikan yang terbaik sama ada dari segi persediaan pentas merangkumi pencahayaan, kesan khas, lampiran visual menarik, penggunaan skrin LED, susun atur lagu, susunan muzik lebih segar dan mendalam bertepatan tema,” katanya.

Anuar menambah lagi, konsert yang bakal menampilkan 31 krew produksi termasuk pemuzik itu akan diterajui Mac Chew selaku pengarah muzik manakala Jennifer Thompson (pengarah pentas).

Bagi peminat yang ingin membeli tiket, ia mula dijual sejak semalam. Kadar harga yang ditetapkan untuk tempat duduk Platinum adalah RM698, Gold (RM598), Silver (RM398), Bronze (RM298), Palladium A (RM138) dan Palladium B (RM88). Ia boleh didapatkan menerusi www.ticketcharge.com.my dan cawangan rasminya.

Manakala tiket VIP terhad untuk 360 tempat duduk, tempahan boleh dilakukan dengan menghubungi Anuar Zain Network di talian 012-4642030.

source : http://www.hmetro.com.my/

Category:

Aktiviti