saujana - aku cinta allah

Ibnu Umar menceritakan, kami pernah bersama-sama dengan Rasulullah dan kami mendengar Rasulullah mengulang-ulang membaca sebanyak 100 kali doa yang berbunyi: “Ya Allah ampunilah aku dan terimalah taubat ku, sesungguhnya Engkau Maha Penerima Taubat lagi Maha Pengasih.”(Hadis Riwayat Abu Dawud, Turmidzi dan Ibnu Majah, disahihkan oleh Imam Turmidzi)

Istighfar:
Permohonan kpd Allah utk diampuni, permohonan ampun (kpd Allah); membaca (mengucap) ~ mengucapkan astaghfirullah (meminta ampun kpd Allah).
Beristighfar; beristighfar memohon ampun kpd Allah, mengucapkan kata astaghfirullah: aku ~ panjang. (Kamus Dewan Edisi Ke-4)

Saujana Kembali
Setelah hampir 2 tahun menyepi tanpa sebarang lagu dan album, Saujana kini kembali dengan single terbaru berjudul Istighfar yang turut dimuatkan di dalam album mereka berjudul Aku Cinta Allah. Album yang memuatkan lagu-lagu nasyid, doa-doa harian dan lafaz zikir ini diterbitkan buat pertama kali oleh Saujana melalui syarikat milik Saujana sendiri, Anasaujana Sdn Bhd.

Hasil respon yang baik dari sudut penjualan CD dan VCD daripada peminat nasyid dan zikir tanah air, maka Rumpun Records dan Universal Music Malaysia mengambil inisiatif untuk menandatangani perjanjian bersama Anasaujana Sdn Bhd untuk bersama-sama memeriahkan lagi lagu-lagu nasyid dan zikir di Malaysia dan seluruh pelusuk nusantara.

Jualan Album Nasyid Terus Laris
Menurut Pengurus Besar Rumpun Records, Mujahid Abdul Wahab, tahun-tahun mendatang adalah peluang yang baik untuk penggiat industri nasyid menerbitkan album dan lagu-lagu baru. Beliau juga berpendapat lagu-lagu nasyid dan bertema kerohanian semakin mendapat sambutan yang luar biasa.

“Kita boleh lihat laporan jualan CD yang tinggi untuk album-album nasyid dan zikir serta jualan RBT juga cukup menggalakkan untuk lagu berunsur ketuhanan seperti lagu Penerang Hati (duet 6ixth Sense & Saujana) serta Altar Cinta (6ixth Sense). Ramai juga sedia maklum akan kelarisan jualan album dari Maher Zain dan terbaru lagu berbentuk qasidah dan selawat seperti Ya Hanana.”, tambah Mujahid lagi.

Aku Cinta Allah
Album Saujana, Aku Cinta Allah menampilkan 16 buah lagu berbentuk nasyid, zikir, selawat, doa & terjemahan dan instrumental bakal dipasarkan pada awal Julai 2013 dalam bentuk digital dan fizikal. Menurut ketua kumpulan Saujana, Suffian Amrin album ini amat sesuai untuk seisi keluarga dan merupakan hidangan sampingan terbaik sepanjang bulan Ramadan mendatang. Album ini diacuh dalam acuan yang mudah dan menarik sesuai untuk dendangan dan pendidikan buat anak-anak kecil dalam mendalami asas-asas zikir dan doa dalam bentuk nasyid dan bermelodi.

Facebook Saujana:
www.facebook.com/saujanaFB

Rumpun Records
www.rumpunrecords.com
www.youtube.com/rumpunrecords

Muat Turun iTunes:
http://smarturl.it/SaujanaAkuCintaAllah

Category:

Berita

Tags:

,