500x500-000000-80-0-0

Setelah kejayaan single Lebih Indah dan Jaga Dia Untukku, Dato Siti Nurhaliza kini kembali dengan single ketiga beliau berjudul Terbaik Bagimu. Single ini juga dipilih sebagai single pertama beliau untuk tahun 2014 di pasaran Indonesia.

Terbaik Bagimu merupakan salah satu daripada lagu terbaru Dato’ Siti Nurhaliza yang di tampilkan dalam album terkini beliau, Fragmen. Lagu ini digubah dan ditulis oleh Ade Govinda, komposer dan penulis lirik dari Indonesia yang juga terlibat dalam pembikinan lagu Mendua nyanyian Astrid. Ade sebelum ini popular menerusi karyanya Tentang Rasa (Astrid) dan Bukan Wanita Sempurna (Ning Baizura). Album ini telah dilancarkan pada 30 Jun 2014 yang lalu.

Terbaik Bagimu berkisarkan tentang seorang gadis yang mengakui kesempurnaan pasangannya yang sentiasa berada disampingnya pada setiap masa. Si gadis kemudiannya mempersoalkan kekurangan yang terdapat pada dirinya dan menyatakan keazamannya untuk menjadi lebih baik untuk pasangannya.

Album ini adalah kerjasama di antara Siti Nurhaliza Productions (M) Sdn Bhd dan Universal Music Sdn Bhd. Kedua-dua syarikat terlebih dahulu bekerjasama sejak tahun 2011 dalam pengedaran album-album terbitan SNP, kerjasama penerbitan single Galau dan penerbitan album Konsert Lentera Timur.

Dato’ Siti Nurhaliza sangat teruja dengan sambutan para peminat beliau terhadap album yang dinanti-nantikan ini. Berdasarkan sambutan yang amat baik pada hari pertama penjualan, Penyanyi No 1 Malaysia ini beranggapan bahawa album dalam bentuk cakera padat (CD) tetap menjadi pilihan pendengar muzik kerana boleh dijadikan koleksi bersama album-album beliau yang terdahulu. Album Fragmen telah meraih Anugerah Emas dengan penjualan melebihi lima ribu unit semenjak dipasarkan.

Ini menunjukkan perkembangan positif kepada penjualan album di Malaysia kerana peminat muzik masih mahu dan merusaha mendapatkan album original. Dato’ Siti Nurhaliza juga mengajak para peminatnya untuk membanteras album cetak rompak serta laman muat turun lagu yang tidak sah dan mereka juga akan berusaha memantau hal ini bersama-sama.

 

Lirik Terbaik Bagimu

Rasaku kamu ada..
Di setiap sedih juga senangku..
Rasanya kamu sudah
Menjadi bintang terang hidupku

*
Masih kurang rasaku..
Mencintai hatimu..
Ingin aku jadi terbaik bagimu..

**
Masih kurangkah aku
Menyayangi hatimu
Mahu aku mengganti setiap sukarmu
Dengan tenang…

Rasaku kamu ada
Di saat senyum juga tangisku
Rasanya kamu sudah
Jadi yang terbaik bagi aku

Pautan:

Laman Rasmi Facebook Dato Siti Nurhaliza
https://www.facebook.com/SitiNurhalizaOfficial

Laman Rasmi Twitter Dato Siti Nurhaliza:
https://twitter.com/CTNurhaliza11

Laman Instagram
http://instagram.com/ctdk

Universal Music Malaysia
http://www.universalmusic.com.my

Facebook Universal Music Domestic
https://www.facebook.com/universalmalaysiadomestic