Tag: feature

Sort: Date | Title | Views | | Comments | Random Sort Ascending
View:

ROHI – Sweet Moment

217 Views0 Comments

Rohaslam Hizad Ahmad (stage name: ROHI) is a flute player based in Malaysia. ROHI was born in 1975 in Kuala Lumpur. He starting playing flute and other traditional instruments since he was 15 years old. Career R...

Lagu Terbaru Radio Island "Sengsara Derita"

84 Views0 Comments

http://www.youtube.com/watch?v=n7sG6OjUaCY Lagu terbaru. Muat turun sekarang di iTunes lagu daripada Radio Island - Sengsara Derita http://smarturl.it/SengsaraDerita. Boleh dengarkan melalui Spotify atau Deezer Untu...

Surat Perkenalan dari Rama Phoema

211 Views2 Comments

"Halo semua, apa kabar nih? Mungkin kalian belum pernah dengar nama band Phoema. Mungkin juga kalian belum tau gimana cara menyebut nama band kami .. Hehe. Mudah kok, sebut aja Puma. Ya, betul ! seperti nama merek ala...

6ixth Sense Lancarkan Single Kerohanian "Bukan Milik Kita"

127 Views2 Comments

“Tiada suatu bencanapun yang menimpa di bumi dan (tidak pula) pada dirimu sendiri melainkan telah tertulis di dalam kitab (Lauhul Mahfuz) sebelum Kami menciptakannya. Sesungguhnya yang demikian itu adalah mudah bagi...

Saujana Release Album Nasyid "Aku Cinta Allah"

131 Views0 Comments

Ibnu Umar menceritakan, kami pernah bersama-sama dengan Rasulullah dan kami mendengar Rasulullah mengulang-ulang membaca sebanyak 100 kali doa yang berbunyi: “Ya Allah ampunilah aku dan terimalah taubat ku, sesunggu...

Pelancaran Muzik Video "Galau" Dato' Siti Nurhaliza

143 Views0 Comments

Diva Malaysia, Dato Siti Nurhaliza bukanlah nama yang asing dalam persada seni muzik tanah air kita. Selain menyanyi, anak kelahiran Kuala Lipis, Pahang ini juga merupakan usahawan yang sangat sukses. Tahun 2013 diha...

Pretty Ugly Cipta Lagu Ajak Rakyat Malaysia Bersatu

76 Views0 Comments

http://www.youtube.com/watch?v=sLTpy8eiRjk Dalam mengajak rakyat Malaysia bersatu padu tanpa mengira bangsa dan fahaman politik, kumpulan muzik Pretty Ugly telah menghasilkan lagu berjudul 'No.1' yang diilhamkan oleh...

Jes Ebrahim – Keamanan (MV)

112 Views0 Comments

http://www.youtube.com/watch?v=mohVNhuwB7U

Album Ketiga Faizal Tahir – Faizal Tahir

194 Views0 Comments

Mengambil masa selama tiga tahun sebelum mampu melihat hasilnya sekarang ini. Selama tempoh tersebut, Faizal Tahir telah bertungkus-lumus mencari material lebih segar untuk album baharunya. Akhirnya, usahanya berbal...

Dato' Siti Nurhaliza – Galau (Promo MV)

109 Views0 Comments

http://www.youtube.com/watch?v=9NfXhRpjlJU

Phoema – Cinta Butakanku (Promo Teaser)

135 Views2 Comments

http://www.youtube.com/watch?v=S_kga7h6lVw

Universal Music Malaysia mengadakan kempen "Makan CD"

93 Views0 Comments

Sejak tahun 2012, permintaan terhadap Burger Bakar jenis Bertingkat-Tingkat (BBTT )semakin mendapat sambutan. Di pelusuk kota Kuala Lumpur, kelompok peniaga BBTT saban hari menawan daerah baru dengan membuka cabang-ca...

CD album baru ST12 – Lentera Hati telah berada di pasaran!

120 Views0 Comments

Lentera Hati adalah album terbaru tahun 2013 kumpulan muzik ST12 dengan vokalis yang baru. Menampilkan 10 track lagu yang easy listening dalam genre alternative pop/rock. Single "Putih Putih Melati" telah sering dimai...

Luahan emosi Anuar

97 Views0 Comments

Farihad Shalla Mahmud | farihad@bharian.com.my Konsert solo rai kerjaya tiga dekad, kongsi cinta dengan peminat Pentas indah sederhana besar yang terletak di tengah-tengah ruang Stadium Malawati, Shah Alam, bagai sa...

VIMA 2013: SOG wins Best College/Uni Act

115 Views0 Comments

Metalcore band, SOG (Sekumpulan Orang Gila), hailing from Batu Caves, KL, have bagged the VIMA Best College/Uni title! The band who also recently won the Maybank Battle of The Bands competition, beat singer/songwrite...

GAZA Up Close and Personal bersama "Jes Ebrahim"

69 Views0 Comments

Jes Ebrahim pada 15 January 2013 lepas telah menjadi perwakilan universal music malaysia dalam menjalankan misi kedamaian menuju Gaza. Jes Ebrahim pun telah melakukan perjalanan ke Gaza selama satu pekan. Anda mung...

Page 4 of 512345