Site icon Gila Muzik

‘CINTA AGUNG’ PENGHARGAAN ALHA ALFA UNTUK ZARA ZYA

YouTube Poster

KUALA LUMPUR, 2 Januari – Minggu lalu,  Datuk Seri Alha Alfa, antara pemain bidang kecantikan yang menjadi sebutan ramai hari ini mengumumkan pelancaran single pertama beliau berjudul ‘Cinta Agung’ yang turut menampilkan pelakon Zara Zya sebagai pasangan duetnya.

Lagu dan lirik ‘Cinta Agung’ ini dicipta sepenuhnya oleh Senna & Daniesh Sufian dan diterbitkan oleh Kharisma Music.

Menurut Alha beliau dan Zara Zya gemar berkaraoke yang turut disertai beberapa kenalan rapat yang lain dan hobi santai ini menjadi pencetus kepada proses rakaman ‘Cinta Agung’, karya penyanyi dan komposer, Yuka Kharisma.

“Pernah saya berseloroh meminta beliau (Yuka) menciptakan sebuah lagu dan tanpa diduga Yuka telah menyiapkan sebuah single untuk saya. Lantas saya terima pelawaan tersebut dan mengajak Zara Zya untuk berduet,” kata Alha.

Beliau berkata penghasilan ‘Cinta Agung’ merupakan penghargaan terhadap Zara Zya yang banyak membantu dan memberikan sokongan kepada beliau.

Turut dilancarkan semasa sidang akhbar yang diadakan di Kuala Lumpur adalah muzik video ‘Cinta Agung’ yang di tayangkan di platform YouTube . Sehingga hari ini yang telah memasuki hari ke 5 tayangan, muzik video ini telah ditonton leih 63 ribu kali.

Anda boleh tonton video tersebut diatas.

Exit mobile version